DROMOCOB / USTAPP / HESAP SİLME

Servis Hazır
Hesap Silme

Servis Hazır hesabını ve ilişkili verilerini uygulama içinden veya e-posta ile nasıl sileceğini adım adım anlatıyoruz.

YÜRÜRLÜKTE SERVISKANIT-DELETION / V1.0 Güncelleme: 10 Ekim 2026

OKUNABİLİR POLİTİKA STANDARDI

Bilginin kontrolü
sizde kalır.

Her bölüm, hangi verinin neden işlendiğini ve hangi seçeneğe sahip olduğunuzu hızlıca bulabilmeniz için ayrı yapılandırılmıştır.

01

POLICY MODULE

Uygulama içinden hesap silme

Hesabını Servis Hazır (eski adıyla ServisKanıt) uygulamasından birkaç adımda kalıcı olarak silebilirsin.

İşlem tamamlandığında oturumun kapatılır. Silinen veriler geri getirilemez.

  • Servis Hazır uygulamasını aç ve hesabına giriş yap.
  • İşletme hesabı: Ayarlar → Profil → "Hesabı sil" (ayrıca Gizlilik ve güvenlik ekranında da bulunur).
  • Müşteri hesabı: Profil → "Hesabı sil".
  • Onay için hesabının e-posta adresini yaz ve silme işlemini onayla.
02

POLICY MODULE

E-posta ile silme talebi

Uygulamaya erişemiyorsan silme talebini e-posta ile gönderebilirsin.

info@dromocob.tr adresine, Servis Hazır hesabında kayıtlı e-posta adresinden "Servis Hazır hesap silme" konulu bir e-posta gönder. Kimliğini doğruladıktan sonra talebin en geç 30 gün içinde sonuçlandırılır ve sana bilgi verilir.

03

POLICY MODULE

Silinen veriler

Hesap silindiğinde aşağıdaki Servis Hazır verileri silinir.

  • Servis Hazır profilin (ad, e-posta, hesap türü)
  • Müşteri hesabında: işletme bağlantıların, servis taleplerin, iş onay kayıtların ve gönderdiğin şikâyetler
  • İşletme sahibi hesabında: işletme kaydı, müşteri/araç/iş/stok/cari kayıtlarını içeren işletme verisi, iş kanıtı fotoğrafları, işletmeye gelen servis talepleri ve değerlendirmeler
  • Firebase giriş hesabın yalnızca Servis Hazır'da kullanılıyorsa giriş hesabın da silinir
04

POLICY MODULE

Saklanan veya anonimleştirilen veriler

Bazı kayıtlar silinmez; kişiyle ilişkisi kaldırılır veya sınırlı süre saklanır.

  • Yazdığın değerlendirmeler, işletmenin puan ortalaması korunsun diye adın ve yorumun kaldırılarak anonimleştirilir.
  • Güvenlik ve denetim kayıtları ile yedekler, yasal yükümlülükler ve kötüye kullanımın önlenmesi için sınırlı süre saklanabilir.
  • Firebase giriş hesabın Dromocob'un başka bir uygulamasında (ör. Kalori Merkezi, Hafız) da kullanılıyorsa giriş hesabın silinmez; yalnız Servis Hazır verilerin silinir ve tüm oturumların kapatılır.
  • Bir işletmenin seninle ilgili kendi kayıtlarına girdiği bilgiler o işletmenin kayıtlarıdır; silinmesini işletmeden veya bizden talep edebilirsin.
05

POLICY MODULE

Birden fazla yöneticisi olan işletmeler

İşletmede başka yönetici hesapları varsa işletme sahibi hesabı doğrudan silinemez.

Bu durumda önce diğer yöneticileri kaldırman ya da işletme sahipliğini devretmen gerekir. Yardım için info@dromocob.tr adresine yazabilirsin.

DROMOCOB GÜVEN NOTUHesap silme kalıcıdır. İşletme sahibiysen silmeden önce ihtiyaç duyduğun kayıtları ayrıca sakladığından emin ol.

PRIVACY DESK / ONLINE

Sorunuz veya
veri talebiniz mi var?

Talebinizde adınızı, iletişim bilginizi ve talebin konusunu açıkça belirtmeniz değerlendirme sürecini hızlandırır.

GÜVENLİ İLETİŞİM KANALIinfo@dromocob.tr